Zo gebouwd!
ERA LAPLAGE

Residentie Royal Navy

Koning Ridderdijk 52
8434 Westende

Beschrijving
De kelderverdieping bevat naast de gerbuikelijke service lokalen (elektriciteit, water, vuilnis,...) een zeer ruime fietsenbergplaats en 21 individuele bergplaatsen.
Op de gelijkvloerse verdieping komen 2 appartementen met 2 slaapkamer.
De verdiepingen één tot en met 8 hebben telkens twee 2-slaapkamer appartementen met een ruim terras vooraan en een zonneterrasje achteraan.
De verdiepingen 9 en 10 krijgen 3 duplex appartementen. Twee met 3 slaapkamers en één met één slaapkamer

Realisatie :
Ontwerp : architectenbureau Rik Verlinde & partners uit Torhout

start werken : najaar 2021
afwerking voorzien voorjaar 2024
Ligging
menu
Gevel
menu
Plannen
(Klik op plan voor groter plan.)
menu
Prijzen
menu
Voor zekerheid over de exacte beschikbaarheid op dit ogenblik, gelieve ons kantoor te raadplegen op 059 30 15 13.
De vermelde prijs is zonder kosten.
De kosten zijn o.m registratierechten op de grondaandelen, BTW op de constructie, notarishonoraria, kosten van de akte, aansluitingen en bouwtaksen.

Eigendom
Verdieping
Type
Oppervlakte m2
Terras m2
Prijs (EUR)
0001
0
2 kamers
verkocht
0002
0
2 kamers
verkocht
0101
1
2 kamers
verkocht
0102
1
2 kamers
verkocht
0201
2
2 kamers
verkocht
0202
2
2 kamers
verkocht
0301
3
2 kamers
verkocht
0302
3
2 kamers
verkocht
0401
4
2 kamers
verkocht
0402
4
2 kamers
verkocht
0501
5
2 kamers
verkocht
0502
5
2 kamers
verkocht
0601
6
2 kamers
verkocht
0602
6
2 kamers
verkocht
0701
70
2 kamers
verkocht
0702
7
2 kamers
verkocht
0801
8
2 kamers
verkocht
0802
8
2 kamers
verkocht
0901
9 + 10
duplex 3 kamers
verkocht
0902
9 + 10
duplex 1 kamer
verkocht
0903
9 + 10
duplex 3 kamers
verkocht
privé kelder
-1
bergplaats
verkocht
Foto's
menu
Lastenboek
menu

BESCHRIJVING VAN MATERIALEN EN UITRUSTING


ART 1. RUWBOUW:

1. Grond-en funderingswerken:

De grondwerken omvatten alle graafwerken voor de funderingen.Het gebouw wordt geplaatst op een funderingsplaat in overeenstemming met de studie Ir. stabiliteit.

2. Betonstudie:

Alle balken, kolommen, vloerplaat en andere gewapende constructies worden uitgevoerd volgens de studie van de Ir.stabiliteit.

3. Aardingslus:

Een koperen aardingslus wordt rondom het gebouw voorzien.

4. Riolering en putten:

De riolering wordt uitgevoerd in Geberit buizen met aangepaste diameter en geplaatst volgens de regels der kunst. Een syphonput, controleput (en regenwaterput) is voorzien.

5. Nutsleidingen:

Wachtbuizen zijn voorzien voor het binnenbrengen van water, aansluiting op het rioleringsnet,elektriciteit, gas, telefoon en TV distributie. De aansluitingskosten van deze nutsleidingen zijn niet voorzien in de verkoopprijs.

6. Metselwerk:

Het ondergrondse metselwerk wordt gescheiden van het opgaande metselwerk door een kunststoffolie als vochtisoleerlaag. Opgaand metselwerk wordt uitgevoerd in isolerende snelbouwstenen van 14 - 15 of 20 cm dikte voor de dragende muren. De niet dragende binnen muren worden uitgevoerd in snelbouwstenen van 10 cm dikte. Van alle muren met een gemetst buitenspouwblad of een spouw tussen twee nieuw opgerichte scheidsmuur of langs een bestaand gebouw – met uitzondering van de muren van de bijgebouwen en zolders - worden de spouwen thermische geïsoleerd.

De isolatie wordt uitgevoerd in Mupan façade van Isover, dikte zie EPB Nota, de platen zijn 1,50x0,60m² groot.

De spouw van de ontdubbelde binnenmuren tussen de appartementen en/of gemene delen, worden eveneens van isolatie voorzien. Deze isolatie bestaat uit Mupan van Isover dikte zie EPB Nota. Deze spouw moet ook vrij zijn van spouwhaken e.d.m.

7. Voegwerken:

Deze worden uitgevoerd volgens de regels der kunst in een passende tint. Waar nodig worden elastische voegen geplaatst.

8. Gewelven:

De gewelven type predallen worden geplaatst volgens de studie van de Ir. stabiliteit.

9. Blauwsteen:

Alle dorpels voor buitendeuren, ramen zijn uitgevoerd in blauwe hardsteen of in sierbeton geïntegreerd in de prefab balkons.

10. Trappen:

De trappen worden uitgevoerd in geprefabriceerde beton om later afgewerkt te worden met natuursteen, en zijn voorzien van modulaire samengestelde stalen trapbalustrades.

11. Geluidsisolatie:

De geluidsisolatie tegen impact geluiden zal bekomen worden door het plaatsen van een akoestische onderlaag zoals bv. Insulit Bi+9 van Insulco. Deze heeft een verhoogd akoestisch comfort van 46dB zoals voorzien in norm NBN S01-400-1. De chappen zijn van het type “zwevende vloer”.


ART 2. DAKCONSTRUCTIE

De dakconstructie is opgebouwd volgens het systeem van een warm dak.

Een warm dak heeft betrekking op de locatie van de isolatie ten opzichte van het dakbeschot. Bij een warm dak wordt de dakisolatie aan de buitenkant van de dragende constructie aangebracht. Bovenop deze isolatie, dikte volgens EPB Nota, wordt dan een afdekking of waterkerende laag geplaatst zoals epdm, rubber of roofing.

Bij een warm dak is er geen spouw. Dat maakt dat het dak samen met de woning opwarmt. Daardoor is de dakconstructie meer bestand tegen verschillende weersomstandigheden en is er minder kans op scheurvorming in de dakvloer. Dakisolatie van buitenaf zorgt er ook voor dat het dak fungeert als warmtebuffer. Het dak slaat overdag namelijk warmte op en geeft deze ‘s avonds geleidelijk af.

Bij een dak geïsoleerd langs de buitenkant wordt er onder de dakisolatie een dampscherm aangebracht. Dat voorkomt dat het vocht van de onderliggende verdieping de isolatie bereikt en condenseert, wat een negatieve invloed heeft op de isolatiewaarde.


ART 3. SCHRIJNWERK EN GLAS:

1. Buitenschrijnwerk:

Alle buitenschrijnwerk wordt voorzien in PVC. De wind-en waterdichtheid worden verzekerd door een dubbel slag met water- en tochtbanden. Alle ramen en terrasdeuren zijn voorzien van dubbel isolerende beglazing. Zendow van Deceuninck wordt gehanteerd als minimum norm bij PVC buitenschrijnwerk.

2. Binnenschrijnwerk :

De binnendeuren zijn van het type laminaat om te schilderen.

De inkomdeur van het appartement is van het type brandwerend RF30 met veiligheidsslot . Alle sloten worden op elkaar afgesteld door middel van een sleutelplan.

Tussen inkomhall en leefruimte is een deur met glas voorzien.

3. Balustraden:

De balkonbalustraden worden voorzien in Aluminium en worden uitgevoerd door een gespecialiseerde firma.


ART 4. SANITAIRE INSTALLATIE, KEUKENMEUBILAIR EN BADKAMER:

Alle leidingen voor warm en koud water zijn voorzien, naast de nodige afvoerleidingen. De leidingen worden uitgevoerd in het nieuw buis in buis systeem met 10-jarige waarborg. Dit systeem sluit lekken en corrosie zo goed als uit. Een aan- en afvoer voor wasmachine is eveneens voorzien in de prijs.

De badkamer voorziet een ligbad of douche met mengkraan en douchekop en een badkamermeubel, met lavabo met toebehoren. Verder is er een aparte WC met hangtoilet en een handwasbakje.

Handelswaarde sanitaire apparaten: 3.700,-€ (excl.BTW)

De keuken: De volledige keukenuitrusting, keukenmeubels onder- &bovenkasten volgens de voorziene ruimte en afmetingen, in kunstplaat van hoge densiteit. Toestellen: fornuis, dampkap, koelkast (160l.),combi - oven , vaatwas, spoeltafel 1 1/2 in inox, eengreepsmengkraan. Faiences tussen onder-en bovenkasten. Werkblad in laminaat. Handelswaarde Keukenmeubels en apparaten (Siemens of AEG): 7.000,-€ (excl. BTW). Volgens het appartement, zie documentatie leverende firma.


ART 5. VERWARMING:

Een door een gespecialiseerde firma bestudeerde, individuele verwarming wordt voorzien. Deze verwarmingsinstallatie is uiteraard aangepast aan het isolatievermogen van het gebouw. Alle apparatuur is van een gekend merk en wordt geplaatst door een gespecialiseerde firma. Er zijn dus geen onderlinge afrekeningen voor de verwarming.
Volgende temperaturen worden gewaarborgd bij een buitentemperatuur van -10° C.


ART 6. ELEKTRISCHE INSTALLATIE:

Alle lichtpunten en stopcontacten worden uitgevoerd volgens de aanduidingen op het detailplan van de elektriciteit. De inrichting voldoet aan het technische reglement en de voorschriften van de stroomleverende maatschappij. Aard van de stroom: 220 Volt wisselstroom, tweefazig.

Ze is strikt individueel en van het ingewerkte type, en hermetisch waar de voorschriften het eisen. De installatie behelst o.m. de distributieleiding voor de gemene delen en een leiding voor de lift. Lichtpunten in traphall zijn voorzien van een bewegingsmelder.

De schakelaar met de algemene zekering bevindt zich bij de tellers.

De individuele automatische zekeringen van private leidingen bevinden zich in de berging of vestiaire. De installatie bevat geen lusters, ballons of lampen in de private delen.

Plaatsen van de nodige kabels, TV (distributie), telefoon, bel en videofoon. Leveren en plaatsen van de nodige stopcontacten voor kookplaat, koelkast, oven en dampkap.

Forfaitair worden in totaal maar liefst 30 stopcontacten & 13 lichtpunten voorzien.

Videofoon en deuropener: Een videofooninstallatie verbindt alle appartementen met de inkomdeur van het gebouw; zo kunnen ongewenste gasten vanuit het appartement gezien worden. Ieder appartement bevat ook een apparatuur met belknop die elektrisch het slot, gelegen bij de ingang, in werking stelt.


ART 7. LUCHTBEHANDELING:

In deze residentie voorzien wij een individueel systeem met warmterecuperatie, systeem D. Dit met nadruk op een geluidarme afstelling.

De aanvoer van verse buitenlucht even als de afvoer van gebruikte binnenlucht vind volledig mechanisch plaats. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee ventilatoren. Er worden dus geen roosters in ramen of wanden geplaatst voor de aanvoer van buitenlucht. Buitenlucht wordt naar binnen gezogen via ventielen, die meestal op het dak of in de muur geplaatst worden.

De buitenlucht komt binnen via de droge ruimten, zoals leefruimten, slaapkamers en werkkamers en verlaat het pand via de natte ruimten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. Dit houdt in dat de doorgaans veel warmere binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt gebruikt om warmte aan de aangezogen buitenlucht af te geven. Een eventueel verlies aan warmte wordt op deze manier beperkt.


ART 8. BEPLEISTERINGEN:

Alle pleisterwerk op muren wordt uitgevoerd volgens de regels der kunst.

De plafonds worden uitgevoerd in spuitplamuur.

De buitendeuren en ramen worden ingeplakt.

Opmerking: Alle privatieve pleisterwerk is niet opgeplamuurd en niet overal volledig vlak. De schilderwerken houden nadien nog professioneel plamuurwerk en -wrijfwerk in vooraleer met alle privatieve schilderwerken kan worden gestart.


ART 9. VLOER- EN MUURBEKLEDING EN VENSTERTABLETTEN:

Bevloering

De keuze van de bevloering dient te gebeuren bij de leverancier aangewezen door de promotor waar alle hieronder beschreven vloerbekledingen ter inzage liggen.

Overal zijn vloertegels voorzien, handelswaarde : 40 Euro/m² plinten inbegrepen, maximum formaat 60/60

Faiences

1° Keus, verschillende motieven, geplaatst in badkamer tot aan plafond, niet kleiner dan 20 x 30.

Keuken: ongeveer 3 m² voorzien van faiences. Handelswaarde : 25 Euro/m²

Venstertabletten

Deze worden uitgevoerd in marmer Travertijn of gelijkwaardig in 2 cm dikte. ( daar waar vensters met schoot).


ART 10. BRIEVENBUSSEN EN BOODSCHAPPENKASTJES INKOM:

In de gemeenschappelijke inkomhall beneden is voor elk appartement een brievenbus in een mooi geheel afgewerkt.

De tussen deur is voorzien van een elektrisch springslot.

De vloeren van de inkomhall worden voorzien in natuursteen met ingewerkte vloermat.

De gemene delen (gangen en traphall) worden volledig afgewerkt, en geschilderd evenals de buitenzijde van de appartementsdeuren en liftdeuren.

De inkomhal wordt luxe afgewerkt evenredig met de standing van het gebouw met spiegel, muren in hard plakwerk en sfeerverlichting.


ART 11. DE LIFT:

Van een gekend merk met toegelaten gewicht 630 kg, hijssnelheid 1 m/s Geluidsontwikkeling (dBA) 50-55 op 1,00 meter afstand.

Vloer bedekt met dezelfde tegels als in de gemene delen, GSM Module is voorzien om noodoproepen te kunnen doen, telescopische deuren.

De achterzijde van de lift is boven de handgreephoogte voorzien van een spiegel op de volledige breedte.


ART 12. AFWERKING TELLER LOKAAL:

De muren van deze lokalen worden uitgevoerd in metselwerk, opgaand gevoegd. Alle zichtbare beton wordt glad bekist.


ART 13. BOUWPLAATS – ALL- RISICOVERZEKERING:

Voor alle door de promotor uitgevoerde werken wordt een verzekering onderschreven.

Onze polis BA-Onderneming verzekert de Burgerrechtelijke Bedrijfsaansprakelijkheid : alle extra-contractuele schade toegebracht aan derden door het feit zelf van de onderneming in haar zetel of daarbuiten en de Burgerrechtelijke aansprakelijkheid na levering van producten of na uitvoering van werken.

Onze polis Alle Bouwplaats Risico’s vergoedt iedere beschadiging en ieder verlies aan bouwwerken,gedeelten ervan en uitrustingen die het voorwerp van de aanneming uitmaken, welke zich voordoen tijdens de bouw,montage en proeftermijn der werken, evenals iedere beschadiging vastgesteld tijdens de onderhoudstermijn.


ART 14. WERKEN IN MIN OF IN MEER.

Alle in de hierboven vermelde omschrijving der werken die op schriftelijk bevel van de koper niet werden uitgevoerd zullen op het credit van zijn rekening komen.Deze afrekening zal gebeuren mits rekening houdend met een winstderving van 15%.

Alle supplementaire werken die eveneens op schriftelijk bevel van de koper uitgevoerd worden zullen op het debet van zijn rekening worden ingeschreven.

De uitvoeringstermijn zal verlengd worden met de overeengekomen nodige tijd om de gevraagde meerwerken uit te voeren.


Opmerkingen

1° Plannen: De plannen van het gebouw die aan de kopers worden overhandigd, zijn opgemaakt te goeder trouw door de architect. Indien immers minieme afwijkingen zich voordoen, zowel in meer als in min, zullen deze beschouwd worden als aanvaardbare verschillen die in geen geval de eis tot welk danige schadevergoeding door één der partijen rechtvaardigen. Kleerkasten in vestiaire en slaapkamers zijn op de plannen enkel ten titel van inlichting getekend en vormen geen deel van huidige overeenkomst.

2° Lastenboeken en plannen: De verkoper behoudt zich het recht voor detailaanduidingen van het huidige lastenboek en plannen te wijzigen indien deze nodig geacht worden door de architect en/of bouwheer/promotor , of voorgesteld worden door de bevoegde administratieve overheden.

3° Wijzigingen van gebruikte materialen: De werken zullen door de aannemers uitgevoerd worden met de materialen die in de beschrijving aangegeven zijn. Op advies van de architect en/of bouwheer/promotor behoudt de verkoper zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de keuze van de materialen voor zover deze wijzigingen geen nadeel berokkenen aan de in het lastenboek voorziene kwaliteit. Dergelijke wijzigingen kunnen zich trouwens in principe slechts voordoen om welbepaalde economische en commerciële redenen: vb. verdwijnen van de markt voor de voorziene materialen, leveringstermijn onverenigbaar met de normale gang der werken, enz.

4° Erelonen van architekt-Coördinatiekosten-Administratiekosten: De erelonen van de architect zijn inbegrepen in de verkoopprijs. Deze erelonen behelzen de verplichtingen die normale wijze eigen zijn aan een architect met uitzondering van degenen die betrekking hebben op alle versieringswerken of degenen die voortvloeien uit een wijziging van de oorspronkelijke plannen, die eventueel zou aangevraagd zijn door de koper.

5° Werken uitgevoerd door derden: Het is de koper niet toegelaten werken, van om het even welke aard voor de definitieve overname van het gebouw door derden te laten uitvoeren, uitgezonderd met schriftelijke toelating van de bouwheer/promotor.

6° Schilderen en behangen van privatieve delen: deze werken zijn niet voorzien. Tevens kan de bouwheer/promotor voor geen enkele reden aansprakelijk gesteld worden voor schade aan schilder- en /of behangwerken gedurende een periode van 6 maanden na de oplevering. Tevens kan de bouwheer/promotor niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan schilder- en/of behangwerken welke voortvloeien uit haarscheurtjes en zettings verschijnselen die eigen zijn aan dergelijk gebouw.

Evolutie van de werken
menu
het bestaande, te slopen gebouw uit 1954

eenvoud werkt
fout gezien ? suggestie doen ?